Verschil tussen een conventionele zakelijke lening en een SBA-lening

Als eigenaar van een klein bedrijf zult u waarschijnlijk op een bepaald moment extra cashflow nodig hebben. Dit kan door middel van een lening zonder BKR Conventionele bedrijfsleningen en Small Business Administration- of SBA-leningen zijn twee opties waaruit u kunt kiezen.

Om u te helpen beslissen, zullen we de verschillen tussen conventionele leningen en SBA-leningen bekijken.

Conventionele zakelijke leningen, wat is het precies?

Conventionele zakelijke leningen zijn leningen die u ontvangt van banken, kredietverenigingen en online kredietverstrekkers. Een voorbeeld hiervan is 100 euro lenen via spaarbuidel. Op Spaarbuidel.nl kun je verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijken.

Deze leningen verschillen aanzienlijk en hebben verschillende rentetarieven, vergoedingen en aflossingsvoorwaarden.

In de meeste gevallen moet je documenten zoals zakelijke bankafschriften en een bedrijfsplan overleggen om goedgekeurd te worden. Afhankelijk van de kredietverstrekker moet u ook een goede kredietscore hebben om in aanmerking te komen.

Er is geen tekort aan conventionele zakelijke financiering beschikbaar. Zowat elke kredietverstrekker biedt wel een type lening voor bedrijven aan. Daarom is het essentieel om uw onderzoek te doen en de tarieven, voorwaarden en vergoedingen van elke geldschieter te vergelijken.

Wat houdt een SBA-lening in?

Gesteund door de Small Business Administration, een overheidsinstelling die kleine bedrijven en ondernemers steunt, beloven SBA-leningen dat de SBA een deel van uw lening zal terugkopen van de kredietverstrekker als u in gebreke blijft.

In het algemeen garandeert de SBA tussen 50% en 90% van het geleende bedrag, tot maximaal 5 miljoen dollar. Indien u niet voor een conventionele bedrijfslening in aanmerking komt of niet tevreden bent met de aanbiedingen die u van conventionele kredietverleners ontvangt, kan een SBA-lening zinvol zijn.

De populairste SBA-financieringsoptie is de 7(a)-lening. Deze is veelzijdig omdat u ze kunt gebruiken om uitgaven te dekken zoals:

  • Opstartkosten
  • Inventaris
  • Uitrusting
  • Werkkapitaal
  • Uitbreidingsprojecten

Terwijl de SBA 7(a)-lening bedrijfsleningen tot €350.000 biedt, biedt de Standaard 7(a)-lening tot €5 miljoen aan financiering.

Belangrijkste verschillen

Zowel conventionele bedrijfsfinanciering als SBA-leningen kunnen u helpen een verscheidenheid aan bedrijfsgerelateerde uitgaven te betalen. Er zijn echter een aantal belangrijke verschillen tussen deze opties, waaronder:

Goedkeuringstijden: Conventionele bedrijfsleningen worden doorgaans geleverd met veel snellere goedkeuringstijden dan SBA-leningen. Dit komt omdat ze gebaseerd zijn op de acceptatiecriteria van de kredietverlener in plaats van de strenge eisen van een overheidsinstantie.

Documentatie: Vergeleken met conventionele financiering vereisen SBA-leningen meer papierwerk. U zult veel meer informatie over uw bedrijf moeten verstrekken zodat de SBA uw lening kan garanderen.

Rentetarieven: Tenzij u goed of uitstekend krediet hebt, kunt u aan een hogere rentevoet worden opgezadeld als u voor een conventionele lening kiest. SBA-leningen hebben een renteplafond zodat de kans kleiner is dat u te veel betaalt, zelfs als u niet het beste kredietprofiel hebt.

Terugbetalingstermijnen: Bij conventionele bedrijfsfinanciering variëren de aflossingstermijnen van enkele maanden tot enkele jaren. Voordat u een lening tekent, moet u ervoor zorgen dat u zich de maandelijkse betalingen kunt veroorloven. SBA-leningen bieden langere aflossingstermijnen, die gewoonlijk variëren van 10 tot 25 jaar.

Flexibiliteit: Als u met financiële tegenspoed te maken krijgt en een conventionele lening afsluit, kunt u pech hebben. SBA-leningen zijn over het algemeen flexibeler en bieden opties om u te helpen uw financiële blokkade op te lossen.

Kwalificaties: U zult merken dat het gemakkelijker is om goedgekeurd te worden voor een SBA-lening dan voor een conventionele lening. Daarom kan een SBA-lening een slimme keuze zijn als u een startend of jonger bedrijf bent met weinig of geen krediet of onderpand.

Middelen: Sommige conventionele kredietverstrekkers voor bedrijfsleningen bieden middelen voor eigenaren van kleine bedrijven. De SBA staat echter bekend om haar uitgebreide ondersteuning voor kleine bedrijven, waaronder mentorschapsprogramma’s, diensten voor ondernemersontwikkeling en calculators voor opstartkosten.

Aanvragen van SBA of conventionele lening

Om een conventionele bedrijfsfinanciering aan te vragen, zoekt u een bank, kredietunie of online kredietverstrekker die dit aanbiedt. U kunt het aanvraagformulier persoonlijk, telefonisch of online invullen, afhankelijk van de kredietverstrekker die u kiest. De beoordeling en goedkeuring van een lening kan weken of zelfs maanden duren.

Om een SBA-lening aan te vragen, gaat u naar de SBA-website en vult u het korte SBA Lender Match-formulier in. Er worden u een paar vragen gesteld over uw bedrijf en specifieke behoeften. Binnen een paar dagen ontvangt u een e-mail met een lijst van door de SBA goedgekeurde kredietverstrekkers waarmee u gematcht bent. U kunt individueel contact opnemen met deze kredietverstrekkers om tarieven en voorwaarden te vergelijken voordat u op de stippellijn tekent.

Wat is de beste keuze voor jou?

Conventionele bedrijfsfinanciering en SBA-leningen hebben hun eigen voor- en nadelen. Weeg ze zorgvuldig af voordat u voor een optie kiest. Als u een redelijk gevestigd bedrijf bent met een uitstekend krediet en niet lang op financiering wilt wachten, kan een conventionele lening een goede keuze zijn. Bent u daarentegen een nieuwere onderneming met een hoger risico, dan kan een SBA-financiering aan uw behoeften beantwoorden.

Please follow and like us:
Pin Share

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.