De elektrische auto opladen doe je zo!

 U kunt een elektrische auto opladen door hem in het stopcontact te steken of door hem aan te sluiten op een oplaadeenheid. In het Verenigd Koninkrijk zijn er tal van oplaadpunten, zodat u tijdens uw uitstapjes altijd volledig opgeladen bent. Er zijn drie soorten opladers:

 

Driepins stekker voor het opladen van elektrische auto’s Driepins stekker – een standaard driepins stekker die u kunt aansluiten op elk 13 ampère stopcontact.

 

Lader voor elektrische auto met stopcontact Stopcontact – een oplaadpunt waarop u een kabel van type 1 of type 2 kunt aansluiten.

 

Vastgemaakte lader voor elektrische auto’s Vastgemaakt – een oplaadpunt waaraan een kabel is bevestigd met ofwel een type 1- of type 2-stekker.

 

Als je een laadpaal elektrische auto kopen gaat, zorg dat je weet welke aansluiting benodigd is voor jouw voertuig. 

Hoe lang duurt het opladen?

Er zijn ook drie snelheden voor het opladen van elektrische auto’s:

 

  • Langzaam – meestal met een vermogen tot 3kW. Vaak gebruikt om ‘s nachts of op het werk op te laden. Oplaadtijd: 8-10 uur.
  • Snel – meestal 7 kW of 22 kW. Worden meestal geïnstalleerd in parkeergarages, supermarkten, recreatiecentra en huizen met parkeergelegenheid buiten de straat. Oplaadtijd: 3-4 uur.
  • Snel – meestal met een vermogen van 43 kW. Alleen compatibel met EV’s die snel kunnen worden opgeladen. Oplaadtijd: 30-60 minuten.

Zorg dat je bij het aanschaffen van een eigen laadpaal weet hoelang het duurt voordat je auto vol is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Opladen per seizoen

Het weer heeft invloed op hoeveel energie uw elektrische auto verbruikt. U hebt een grotere actieradius in de zomer en een kleinere in de winter.

Onderweg opladen werkt zo:

Vergeet niet de Zap-Map app te downloaden om de dichtstbijzijnde laadpaal te vinden als u op pad bent.

Km per volle auto

De actieradius van een EV is afhankelijk van de grootte van de accu (kWh). Hoe hoger het kWh van de EV-accu, hoe meer vermogen, hoe verder u kunt reizen. Hier zijn voorbeelden van hoe ver sommige elektrische auto’s opgeladen kunnen rijden:

  • Volkswagen e-Golf – actieradius: 125 mijl – gelijk aan een reis van Bristol naar Snowdonia National Park.
  • Hyundai Kona Electric – actieradius: 250 mijl – gelijk aan een reis van Londen naar het Lake District.
  • Jaguar I-Pace – actieradius: 220 mijl – vergelijkbaar met een reis van Edinburgh naar Birmingham.

 

Please follow and like us:
Pin Share

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.