Hoe beschermt u uw spaargeld tegen inflatie?

De prijzen van goederen en diensten stijgen verrassend snel. De huidige situatie treft de spaarders behoorlijk hard. Vraag je je af hoe je je geld te beschermen tegen inflatie?

Vergeet niet dat er geen oplossing is die u 100% bescherming of winst garandeert. Uit onderzoek blijkt dat ook banken geen bescherming meer bieden. De rente op deposito’s daalt voortdurend.

Op welke manieren zijn ze in dit geval effectief? U komt het te weten in dit artikel.

Cryptocurreny Robots

Steeds vaker beschermen beleggers hun geld dankzij de revolutie van bitcoin robots. Hun kwestie hangt niet af van de beslissing van de centrale bank, maar van één onveranderlijk algoritme.

Veel mensen besluiten om te investeren door middel van programma’s die de cryptovalutische handel ondersteunen. Een geavanceerd algoritme (zoals een bitcoin robot zoals Bitcoin Revolution) zoekt naar de beste investeringsmogelijkheden en voert transacties voor u uit.

cryptocurrency robots

Anti-inflatie schatkistcertificaten

U kunt kiezen tussen vier- en tienjarige schatkistcertificaten, waarvan de rente afhankelijk is van de koersstijging. De rentevoet verandert eenmaal per jaar. De eerste 12 maanden moet je je voorbereiden op een vast percentage. De indexering treedt in werking in het tweede jaar. Het risico in dit geval is dat de rente wordt vastgesteld op basis van de inflatie van vorig jaar.

Inflatiegeïndexeerde schatkistcertificaten zijn zeer populair onder de Polen. In januari van dit jaar heeft hun verkoop al meer dan een miljard zloty’s overschreden. U koopt de papieren via PKO BP. Het ministerie van Financiën heeft ook obligaties geïntroduceerd die een kortere aflossingsdatum hebben.

De rente is lager, maar nog steeds gunstiger dan in het geval van bankdeposito’s.

Familieschatkistcertificaten

Dit type obligaties wordt gekenmerkt door een hoge rente, zelfs 3%. Als u geïnteresseerd bent in ROS, moet u zich voorbereiden op de lange termijn van het investeren van geld.

De obligaties worden aangeboden voor 6 of 12 jaar. Het is mogelijk om het geld op te nemen, maar dan wel na betaling van een commissie.

Dividend bedrijfsaandelen

Het kopen van aandelen in bedrijven is een effectieve manier om zich te beschermen tegen inflatie. Uw geld zal altijd de werkelijke waarde van het geld weerspiegelen, niet de nominale waarde, zoals bij bankdeposito’s. De sleutel is hier om het bedrijf te kiezen dat winstgevend zal zijn.

dividend

Gelukkig helpt de stijgende inflatie het inkomen van bedrijven te verhogen. In dit geval kunt u rekenen op dividend, een bepaald percentage van uw winst. Er zijn bedrijven in Polen die al meerdere of zelfs meerdere jaren onafgebroken dividenden uitkeren.

Beleggingsfondsen

Ook de belangstelling voor beleggingsfondsen blijft groot. Deze oplossing garandeert echter geen rendement op het niveau van de inflatie. Als de emittent van de effecten niet besluit om te kopen, kunt u verliezen lijden. Een andere manier is om te profiteren van buitenlandse beurzen, waar de prijzen stijgen. U kunt bijvoorbeeld beleggingsfondsen van TFI kopen.

Edelmetalen

Als u uw vermogen wilt beschermen tegen inflatie, is het de moeite waard om te kiezen voor waardevolle zaken die geen kans hebben om snel waarde te verliezen. Een van de beste oplossingen zijn edelmetalen. De meest populaire zijn goud en zilver. De geschiedenis toont aan dat beide metalen de waarde van het geld behouden en zelfs kunnen verhogen. Eén keer kost goud meer en één keer kost zilver meer.

Onroerend goed

Onroerend goed is ook een effectieve manier om zich te beschermen tegen prijsstijgingen. Palen stellen vaak de huurinkomsten gelijk aan een dividend.

We moeten echter wel rekening houden met de vele nadelen van onroerend goed. Daarbij gaat het vooral om hoge transactiekosten, gebrek aan verzekering tegen alle mogelijke gebeurtenissen en een lage liquiditeit.

Hoeveel risico bent u bereid te nemen?

Als u op zoek bent naar een manier om uw spaargeld te beschermen, is het een goed idee om te beginnen met het bepalen van het niveau van het risico waar u klaar voor bent. Als u de voorkeur geeft aan veiligere oplossingen, kies dan voor obligaties in plaats van aandelen. Als u meer kapitaal heeft en niet bang bent voor grote ondernemingen, moedigen wij u aan om te investeren in de vastgoedmarkt.

Vergeet echter niet dat de prijsstijgingen in de afgelopen jaren zeer hoog waren. Het tempo kan vertragen, maar de vraag naar nieuwe flats moet nog steeds blijven bestaan.

Investeer in jezelf!

Vergeet niet dat er in geval van spaar- en investeringsproblemen geen ideale oplossing is. Je bent niet in staat om alle situaties te voorspellen. Zelfs grote bedrijven met een stabiele marktpositie kunnen eronder lijden. Deposito’s en spaarrekeningen die door banken worden aangeboden, bieden niet langer zulke aantrekkelijke voorwaarden voor klanten.
Daarom raden wij u aan om in uzelf te investeren. Alle cursussen, opleidingen die je in staat stellen om promotie te maken of van baan te veranderen, zijn een winstgevende zet. Wij bevelen met name verschillende taalcursussen aan.

Je kunt een taal leren die niet populair is in Polen, maar die vaak over de hele wereld wordt gebruikt. Zoek ook naar gespecialiseerde opleidingen die u extra kwalificaties geven in uw beroep. Focus op oplossingen die binnen enkele jaren tot meetbare effecten leiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *